EEN GROTE VERANDERING

Hi allemaal,

Volgens mij is het alweer 4 maanden geleden sinds ik mijn laatste blog heb geschreven. Dat is natuurlijk een veel te lange tijd. Er is de afgelopen maanden veel gebeurd en veranderd. Misschien hebben sommige van jullie het al een beetje gehoord, maar ik zal het nu allemaal vertellen.

De hostfamilie waar ik de afgelopen 5 maanden mee gewoon heb, zijn hartstikke aardige mensen. De kinderen zijn echte schatjes en ik zie hun nu echt als mijn kleine zusjes en broertje. Het leven van deze familie draait op het moment helemaal om de kleine kinderen en ze hebben het eigenlijk nu te druk voor een exchange student. Ik voelde mij niet helemaal gelukkig in die situatie, dus heb ik besloten om van hostfamilie te wisselen. Ik heb nog steeds een hele goede relatie met mijn hostfamilie en ze begrepen de situatie volledig.

Inmiddels was het twee maanden geleden dat ik had besloten om een nieuwe familie te zoeken. Mijn Amerikaanse organisatie vertelde mij dat als ik zelf een nieuwe familie zou zoeken, het sneller zal gaan. Dat was voor mij erg lastig. Het waren de kerstdagen, waardoor ik het niet op school mensen kon vragen en als ik mensen vroeg of ze misschien geïnteresseerd waren, keken ze mij gek aan. Elke keer als ik een familie had gevonden die het leuk zouden vinden om te doen, was er toch weer iets waardoor ze afhaakten. Er kwam maar geen vooruitgang is het proces.

Maar jongens, het is me gelukt! Het is eigenlijk een grappig verhaal. Vorige week regende het heel hard en ik moest van school naar huis. De typische Californiër die ik geworden ben wilde niet nat worden, dus had ik een uber (taxi) geregeld. Dat is hier trouwens heel normaal. Iedereen gaat met de uber. Ik raakte met mijn uber driver in gesprek en het was echt zo’n leuke man! Hij vertelde dat hij 23 jaar bij het leger heeft gezeten en nu, net zoals ik, ook in Oceanside woont. Hij zei dat hij een hele ongeopende box donuts over had van een vergadering en of ik die wilde hebben om met mijn familie te delen. Tuurlijk! Ook vertelde hij dat hij een keer een meisje vanuit Alabama voor drie maanden in hun huis heeft laten wonen en een jongen voor 6 maanden. ik kon het gewoon niet laten om het te vragen, dus ik vroeg of hij misschien geïnteresseerd zou zijn om nog een keer te hosten, omdat ik een nieuwe familie zoek voor de komende 5 maanden. Hij werd zo enthousiast en was eigenlijk gelijk verkocht. Hij moest alleen zijn vrouw overhalen. Mijn moeder zei; “Nou Britt, jij bent ook snel om te kopen voor donuts.” haha. De dag daarna had ik hem een email gestuurd met wat informatie over het programma. Hij stuurde terug dat hij het maandag zal laten weten of het wat voor hun zou zijn. Ik was best zenuwachtig, want wat weet ik eigenlijk over die man waarbij ik 10 minuutjes in de auto heb gezeten? Ik wist bijvoorbeeld niet met wie hij woont, of hij kinderen heeft en wat voor huis het is. Aan zijn auto te zien zat ik wel goed ;). Nou vandaag is het maandag en heb ik te horen gekregen dat hij en zijn vrouw mij heel graag willen hosten! Hij woont alleen met zijn vrouw en hun kinderen zijn al het huis uit. Ze hebben een groot huis met 4 slaapkamers en twee badkamers. Ze wonen vlak bij een goede vriendin van mij en vanaf daar is het makkelijk om naar school te komen. Zij waren nieuwsgierig naar mij en ik natuurlijk ook naar hun en mijn toekomstige kamer en huis. Ik en mijn huidige hostmoeder konden er gelijk al vandaag langskomen om naar het huis te kijken en hun wat beter te leren kennen. Het huis was echt zoo groot! Ze hebben gewoon 3 garages! Mijn kamer was echt heel gaaf! Ze vertelde dat ze die kamer net helemaal hebben opgeknapt. En een van mijn dromen komt waar, want ik krijg een inloop-kast!! haha. De mensen waren echt heel leuk. De “uber driver”, John, vertelde dat hij mij zo leuk vond, dat hij mij heel graag zou willen helpen en in huis zou willen nemen. Dat vond ik wel erg lief om te horen natuurlijk.

Nu gaan ze alle papieren in orde maken en ze krijgen ook een background-check. Dat kan misschien twee weken duren. Ik weet dus nog niet precies wanneer ik zal verhuizen, maar dat zal denk ik heel binnenkort gebeuren. Ik vind het zo leuk! Ik heb dan nog 5 maanden met hun waar ik heel erg naar uit kijk. Ik zal zeker niet zeggen dat ik de afgelopen maanden “verspilt” heb met mijn huidige familie want ik heb het onwijs leuk met hun gehad. Zij staan helemaal achter mijn besluit en nodigen mij uit om nog heel vaak langs te komen.

Ik benieuwd wat er mij te wachten staat en ik kan niet wachten om opgenomen te worden in een nieuwe familie!

Knuffels,

Britt

5 gedachten over “EEN GROTE VERANDERING

  • Hoi Britt leuk om je verhaal te lezen. Heel veel succes en we hopen dat het allemaal gaat lukken met de nieuwe familie het klinkt in ieder geval goed. We kijken uit naar je volgende blog. Lieve groetjes Frans en Gerda.

  • Hey Britt wat een verhaal, super ben echt heel blij voor je. Je eerste periode was top, volgens mij wordt het alleen maar leuker. Goed gedaan schat xx

  • Britttt wat goed!! Hi hi wie had dat gedacht mijn ietwat timide buurmeisje die regelt het zelf wel even! Geen springende kleuters meer in de morgen. Ook wel lekker al zeg ik het zelf ?? tuurlijk zul je ze missen en jij hem ook maar Hey dit jaar is jouw jaar goed gedaan meis! Hoop dat alles snel geregeld is en dat je je walk-in closet en eigen badkamer snel kan gebruiken. Dikke zoenen van ons ???

  • Hey Britt, ik heb je blog nu pas gelezen.Van je vader hoorde ik over de verandering. Gek hoe het leven soms kan lopen en dat je net op het juiste moment de juiste persoon tegenkomt. En dat je het dan ook nog durft te vragen! Goed gedaan Britt, daar mag je trots op zijn. Ik kan niet wacht op de foto;s 😉
    Dikke kussen xx

  • Wat een geweldig ervaring! Ik wil ontzettend graag volgend jaar een jaar highschool doen, maar heb wat probleempjes met het geld bij elkaar krijgen. Van dit soort verhalen wil ik al helemaal graag gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *