I’m an American Girl now

Hi allemaal!

Vele van jullie zullen misschien al een paar weken hebben afgevraagd hoe het nou met mij gaat hier in Californië… Ik heb het erg naar mijn zin en had het zo druk met de nieuwe buurt verkennen. Hier is het dan eindelijk: een blog met alle verhalen van de eerste maand.

Op 6 Augustus heb ik ons kleine landje verlaten en zat ik in het vliegtuig naar New York. Ik vertrok met 6 andere Nederlandse meiden. Echt onwijs leuke en gezellige meiden waar ik de rest van de week een geweldige tijd mee heb gehad. In New York aangekomen ontmoette ik alle andere exchange students en reden we naar de College of New Rochelle waar we voor de rest van de week in dorms zouden overnachten. Mijn kamergenoot was een meisje uit Zwitserland. De campus was heel mooi en groot. We hebben daar de eerste dag wat leuke activiteiten gedaan (rugby en cheerleaden bijvoorbeeld) en we kregen daar wat lessen over Amerika, over wat het zijn van een exchange student inhoud en waar je rekening mee kan houden gedurende het jaar. De rest van de dagen zijn we naar Manhattan geweest. Echt geweldig! Ik was nog nooit in NYC geweest, dus het was erg leuk om te zien dat het precies zo is als in de films, de gele taxi’s, de mega wolkenkrabbers en de drukte. We hadden heel veel vrije tijd die ik heb besteed met de Nederlandse meiden. We zijn op de Rockefeller centre geweest. Zo kon je foto’s maken van boven af waar ook het Empire state building op staat. Zeker een aanrader! Ook de activiteiten die we met de groep hebben gedaan waren echt onwijs gaaf! We hebben een boottocht gemaakt langs Manhattan en om het vrijheidsbeeld met zonsondergang. Natuurlijk waren dat echt zulke gave foto’s geworden. Na de boottocht zijn we met de hele groep verdeeld over een aantal limo’s terug gegaan. Om met de limo door NYC te rijden was ook een hele ervaring dat ik nooit zal vergeten. Met de groep hebben we ook in Central Park gepicknickt. We hebben nog veel meer gedaan. Het was echt een heel leuk programma en we hebben zo veel van NY gezien in een weekje.

IMG_0116  IMG_0115

De eerste dag op de campus kwam de vraag: “What the F heb je gedaan Britt??” regelmatig in me op. Het is zo’n gek idee dat je iedereen voor zo’n lange tijd achterlaat. Het zijn in New York met zoveel andere exchange students hielp om die vraag snel helemaal te laten verdwijnen. Die week zal ik nooit vergeten en was echt geweldig. De laatste dag was het jammer dat je je nieuwe vrienden ook weer gedag moest zeggen, maar ik kon alleen maar uitkijken naar het ontmoeten van mijn nieuwe familie waar ik het komende jaar zal wonen. Het wachten op het vliegtuig en het vliegen zelf leek wel eeuwig te duren! Tijdens het vliegen waren er heel weinig wolken in de lucht, dus ik kon heel America van boven af goed zien. 🙂

IMG_0118

Eenmaal op San Diego Airport aangekomen ging mijn hart toch wel te keer. De eerste ontmoeting is zo spannend. Geef je je gastgezin drie zoenen net zoals Nederlanders dat zouden doen? Of een dikke knuffel? Ik kwam aanlopen en zag een super leuke familie met een spanbord mij opwachten. Andria kwam op me afrennen en gaf me een hele dikke knuffel. Daarna Dan en de kinderen. Ze waren zo lief en enthousiast. Ik was bang dat het misschien een beetje ongemakkelijk zou zijn, maar er was meteen een klik. Vanuit het vliegveld waren we naar een Italiaans restaurant gegaan en hebben we daar gegeten. Ze vertelden van alles over hun familie en vroegen naar mijn New York verhalen. Eenmaal thuis aangekomen kreeg ik een rondleiding door het huis. Super mooi en fijn huis. Mijn kamer is echt ideaal. In mijn kamer hadden ze een welkom mand neerzet met allemaal dingen die ik in mijn kamer kan gebruiken. Omdat we redelijk laat thuis kwamen ging ik bijna gelijk naar bed. Ik had ook nog erg last van een Jetlag en van de lange dagen in New York.

IMG_0010

De dagen daarna hebben we vooral veel georganiseerd voordat mijn school zou beginnen. We hadden nog wat dingen gekocht die ik dagelijks nodig heb en zijn we naar de supermarkt gegaan om te bepalen wat we de komende dagen zouden eten en wat ik mee naar school zou kunnen nemen. Ook stelde Andria voor om die avond een heel open gesprek te hebben met haar en Dan. Dat was echt fijn. We bespraken de regels (waarvan er niet veel zijn), de planning voor het komende jaar, wat financiële zaken en allemaal van dat soort dingen wat handig is om van te voren met elkaar te bespreken.

Oceanside is een hele leuke stad en er is zo veel te doen. Voordat school begon ben ik met Louise (een Noorse Exchange student. Haar coordinator is Andria, vandaar dat ik haar al kende voor school. Ook woont ze dichtbij.) naar de bios geweest. Dat was erg leuk en indrukwekkend! De bioscoop stoelen zijn bijna bedden. Je kan ze helemaal onderuit schuiven en hebben een voetenbankje. Grappig om zulke verschillen met Nederland te zien. Het was fijn dat ik Louise al leerde kennen voor school begon. Zo wist ik zeker dat ik iemand had om de eerste pauze mee te lunchen. haha.

Paar dagen voordat school begon, ben ik met Andria al naar de school gegaan. We haalden het rooster op en we kregen een plattegrond van de campus. Het is zo groot! Er zijn volgens mij meer dan 12 grote gebouwen, een binnengymzaal, veel sportvelden buiten en… Het football veld! Het is zo groot met tribunes eromheen. Zo gaaf! Echt de ‘American High school dream’.

IMG_0191

De eerste schooldag was zo leuk en indrukwekkend! Mijn vakken zijn: U.S. History, Art History, Yearbook, Art, English en Spanish. Engels en U.S. History zijn verplicht, maar de andere vakken zijn alle vakken die ik echt heel graag wilde volgen! Tussen elk vak heb je 7 minuten de tijd om in je andere klas te komen. Eerst dacht ik: “Waarom heb je zo veel tijd nodig?” Geloof me, dat heb je nodig. Soms moet je zo ver lopen. Er zijn geen gangen op de campus. De deuren van de klaslokalen zijn allemaal aan de buitenkant, dus je moet via buiten om bij je andere klas te komen.

 

Op mijn school zijn 8 andere exchange students. We hebben elkaar bij toeval gevonden en nu zijn we goede vrienden geworden. Ze komen uit: Brazilië, Spanje, Rusland, Zwitserland, China, Duitsland en dan twee uit Noorwegen. Super leuk! Het is ook fijn dat je met hun kan praten over dingen die alleen exchange students zullen herkennen. Wij weten bijvoorbeeld niks af van alle school tradities. haha.

IMG_0222 IMG_0234image

Ik was vorig weekend met Andria, Dan, de kinderen en een groot deel van hun familie naar Disneyland geweest. Nu was het nog best druk, want het was nog steeds vakantie tijd, maar ik heb een abonnement gekocht, dus ik kan dit jaar zo veel gaan als ik wil. De hele familie heeft zo’n pas, omdat we zo dichtbij wonen. Als ik wil kan ik met vrienden uit school naar Disney. Er zijn hier heel veel mensen die zo’n pas hebben, dus dat wordt super leuk natuurlijk!

Ik woon paar minuutjes van het strand, dus ik kom daar best vaak. Vorige week was ik er vier dagen achter elkaar gegaan. Ik ga regelmatig met Louise uit school even zwemmen in de zee en dan zien we ook de zonsondergang. Het strand is zo mooi en het water is zo warm vergeleken met dat koude zeewater in Nederland. Het strand heeft ook een pier. Dat is erg gezellig om overheen te lopen. Helemaal aan het einde van de pier is een restaurant. Daar ben ik vorig weekend gaan eten met de alle andere exchange students. Het was net alsof je midden op zee aan het eten was.

image image image

Dit weekend ben ik met de zus van Andria en Louise naar LA geweest. De zus had een bruiloft, dus Louise en ik waren samen de stad in gegaan. Super leuke stad! Er is daar zoveel te zien, dus in 1 dag hebben zeker niet alles gezien. Andria en Dan hebben gezegd dat ze mij daar zeker vaker mee naar toe zullen nemen.
IMG_0252

Eergisteren was de 5de verjaardag van Ellie (Mijn zusje hier). Het werd uitgebreid gevierd. Er was een luchtkussen, een piñata, veel ballonnen, etc. Het was leuk om de rest van de familie en  vrienden te ontmoeten. Ik heb Andria’s vader ontmoet. Hij woont in Palm Springs en heeft mij uitgenodigd om hem en zijn vrouw daar te bezoeken. In die stad is ook elk jaar Coachella. Hij vertelde dat dat bijna in zijn achtertuin is. Dat is zo gaaf!
IMG_0257

De familieleden die hier in Oceanside wonen zie ik bijna elke dag. Het is een grote familie. Het is heel normaal om zo’n twee keer in de week met de hele familie te eten. We zijn vaak met ongeveer 18 mensen. De oma kookt en dan is er zooooo veel eten! Super gezellig en ik voel me erg welkom daar.

Vrijdag had ik mijn eerste Football game. De ‘School Spirit’ begon al tijdens school. Er was tijdens school een Pep Rally. Daarin moedigde ze het team aan en introduceerde ze de football players aan de leerlingen. Erg leuk om te zien hoe belangrijk al dat soort dingen voor de Amerikanen zijn. In de avond begon de Football game. Ik had met wat andere exchange students die dag de school shirts en hoodies gekocht. Iedereen loopt daar mee en dat is leuk om te hebben. De wedstrijd was erg indrukwekkend om te zien. Heel de school was aanwezig. Ook al hou je niet van die sport, het is leuk om met z’n allen bij elkaar te komen. Ik was de enige exchange student die de regels van de sport wist. haha. Het ging niet alleen maar om het Football team, maar ook de cheerleaders hielden een dance-off tegen het de cheerleaders van het andere team. Het was een erg leuke ervaring!

IMG_0210   image

Zoals jullie kunnen lezen heb ik het erg naar mijn zin! Ik kan wel uren blijven vertellen, maar ik zal jullie deze keer wat vaker op de hoogte houden.

Ik spreek Jullie snel weer!

Knuffels

Britt

P.S.

Ik upload hier niet alle foto’s, dus als je meer wilt zien ga dan naar mijn Facebook of Instagram. Op de homepage kan je dat helmaal onderaan vinden 🙂

 

9 gedachten over “I’m an American Girl now

 • Hola Chica que tal??? Zo te lezen heel goed echt Superleuk om zo op de hoogte te blijven!! Besos uit Bergschenhoek!

 • Hey Britt

  Echt heel leuk om al je avonturen te lezen. Je maakt zoveel mee en al in zo korte tijd!! Geniet ervan en groetjes van ons. Belinda en de rest

 • Hey Britt,
  Leuk om over alle avonturen en indrukken te lezen. Fijn dat je bij zo’n lieve familie terecht bent gekomen. Heel veel plezier en vooral genieten.
  Dikke kus Sabine

 • Leuk om dit allemaal te lezen Britt. Ik had oma net aan de telefoon en ik heb het aan haar voorgelezen. Ze vindt het zo leuk dat je het zo naar je zin hebt. Ook leuk dat we elkaar gisteren even via skype gesproken hebben. Oma snapt niet hoe dat kan en ze maakte zich zorgen om de hoge belkosten hihi. We kijken uit naar je volgende blog. Dikke kus.

 • TIP voor reactie!!
  Als je een reactie plaatst dan wordt soms automatisch een website ingevuld bij de naam en email.
  Soms leidt dit ertoe dat het niet lukt om de reactie te versturen.
  Als dat gebeurt, laat dan het veld van de Website leeg.

 • Lieve Britt,
  Wat een ontzettend leuk stuk heb je geschreven zeg. Als je dit leest en ook alle leuke foto’s erbij ziet, merk je dat je het enorm naar je zin hebt. Blijft toch altijd spannend als je zo’n avontuur aangaat. En wat een schattige kindjes. En wat mij betreft kun je altijd nog schrijfster worden hihi. Kijk uit naar je volgende verhalen. Veel liefs en een dikke kus van Sabine en Anne XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *