BIG NEWS

Hi allemaal!

Zaterdagochtend heb ik eindelijk het mailtje van STS gekregen waar alle gegevens van mijn plaatsing in staan. Ik kom in de stad Oceanside in Californië! De stad ligt ongeveer 40 minuutjes rijden boven San Diego. Natuurlijk ben ik gelijk gaan googelen en zag dat mijn huis vlakbij de zee is. Echt super gaaf!

oceanside-sunset-10-

De school waar ik naartoe ga heet El Camino en telt meer dan 3000 leerlingen. Het is 6 minuutjes rijden vanaf mijn huis. Op de school spreken er veel mensen Spaans en zijn er veel lessen waar je Spaans kan leren. Dat vind ik echt geweldig, want 1 van de vakken die ik echt heel graag wil volgen, is Spaans. De school ziet er echt typisch Amerikaans uit. De school kleuren zijn geel en bruin en de mascottes zijn de Wildcats. Buiten op het schoolterrein zijn er allemaal grote sportvelden, bijvoorbeeld: tennis, basketbal, softbal, golf, atletiek en de grootste is het American football veld. Dat is bijna een compleet stadion. Grote tribunes eromheen waar de hele school de wedstrijden kan bekijken. Ook zijn er binnen wat grote sportzalen. De vakken die ik krijg, moet ik nog kiezen. Voor mijn eerste schooldag begint moet ik naar school om voor het eerste semester mijn vakken en sporten te kiezen. Ben heel erg benieuwd waaruit ik kan kiezen. Mijn eerste schooldag is op 15 augustus.

el camino

Het gene waar ik nog het meest enthousiast over ben, is mijn host-family. De moeder (Andria) is psychologe en werkt met probleem tieners. De vader (Daniel) is U.S. marschal. Ze hebben 3 kinderen. Emilia is net 1, Phoenix van 3 en een Ellie wordt bijna 5. Ze zien er zo schattig uit! Andria heeft vroeger vaker exchange students gehost, maar sinds ze getrouwd is niet meer. Voor Daniel en de kinderen ben ik de eerste. Ze wonen in een mooi huis en hebben een leuke tuin waar ze veel in bezig zijn. Andria houdt erg van tuinieren en verzorgt de boerderijdieren die ze in de tuin hebben staan. Ik krijg de kamer van Ellie, omdat ze liever bij haar broertje op de kamer slaapt. Het is een mooie kamer met een groot bed. 🙂 Ik krijg zelfs mijn eigen badkamer.

Nadat ik het grote nieuws te horen kreeg, heb ik gelijk de familie een mailtje gestuurd en daarin verteld dat ik het erg leuk vind om bij hun in huis te komen. Al snel daarna kreeg ik een hele leuke mail terug. Ze vertelde dat ze al een hele tijd wisten dat ze mij zouden hosten, maar dat er nog veel getekend moest worden voordat ze het mij konden vertellen. Ze vonden het daarom ook erg leuk dat ze nu eindelijk contact met mij hebben. Andria vertelde dat Ellie niet meer kan stoppen met over mij praten. Ook schreef ze dat Ellie en Phoenix tijdens het spelen steeds zeggen: “Dit moeten we aan Britt laten zien!” Het lijkt me echt een hele leuke familie. In de mails vraagt ze allemaal dingen zoals wat ik graag op de eerste avond zou willen eten. haha.

De voorlopige planning is dat ik op 6 augustus vertrek. Dan vlieg ik naar New York City waar ik met veel andere exchange students vanuit heel de wereld 4/5 dagen blijf. Vanaf daar vlieg ik door naar San Diego airport waar de familie mij opwacht. Ik heb er onwijs veel zin in. Nu ik weet waar ik heen ga, komt het ineens zo dichtbij. Over twee weken vertrek ik gewoon al! Omdat het vakantie is, gaan veel van mijn vrienden al op vakantie. Ik moet steeds goed opletten dat je elkaar misschien een jaar niet meer ziet. Van een aantal vriendinnen heb ik al afscheid genomen.

Heel binnenkort zal je blogs voorbij zien komen vanaf de andere kant van de Oceaan!

Knuffels,

Britt

 

 

7 gedachten over “BIG NEWS

 • Klinkt echt onwijs leuk. Spannend ook, maar wat heerlijk om te weten dat je dat zo welkom bent.
  Wij rijden 6 augustus naar Oostenrijk, ik zal onderweg wel aan je denken. Jij in het vliegtuig onderweg naar het grote avontuur.
  Heel veel plezier met de laatste voorbereidingen en alvast heel veel succes. X Louisa

 • Hey lieverd,
  Wat een avontuur he, leuk je blog blijven we een beetje op de hoogte. Wordt echt geweldig, maar wat gaan we je missen <3
  XX Magda

 • Zoooo leuk brittje? Mijn zusje heeft 30 jaar geleden t zelfde gedaan en heeft nu nog steeds contact, als ik t zo lees, heb je er een familie bij! Trots op je?

 • Hey Britt,
  Vandaag is het zover. Wat een avontuur! We wensen je een heel fijne tijd in Amerika en gaan je volgen via de blog.Ik zal oma ook regelmatig de blogs laten lezen.

  Veel liefs,
  Randi xx

 • Hoi Britt,

  Wat leuk om te lezen! Ik was heel erg benieuwd waar je terecht zou gaan komen en deze plek en deze familie lijken me een schot in de roos. Ik ben heel nieuwsgierig naar je ervaringen. Ik houd je blog in de gaten!

  Groeten,
  Lisette Crooijmans

  • Hoi mevr. Crooijmans,

   Leuk om te horen! Ik heb het hier erg naar mijn zin. Voor een betere plek had ik niet kunnen wensen! 🙂

   Groetjes,
   Britt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *