Van droom naar werkelijkheid

Hi allemaal!

De afgelopen twee jaar kwam de vraag wat ik na de middelbare school zou willen doen vaak voor. Mijn ideeën liepen nogal uiteen. Wilde ik bij de recherche of toch liever de mode wereld in? Misschien toch een tussenjaar om te reizen? Dat leek mij wel wat, want het is altijd al mijn droom geweest om in het buitenland te wonen. Alleen het begrip reizen klonk mij te vaag. Mijn moeder kwam naar mij met het idee om voor een periode au-pair te worden in het buitenland. Ik ging gelijk googelen en kwam er al snel achter dat je daar 18 voor moet zijn. Uiteindelijk sprak ik een vrouw waarvan haar dochter een jaar naar een high school in Amerika gaat en ik was binnen no time verkocht. Uren lang heb ik sites van organisaties doorgezocht naar informatie en verhalen van andere exchange-students. Ik wist gelijk dat dit is wat ik wilde. Ik kon het gewoon niet meer uit mijn hoofd zetten.

De periode daarna ben ik naar zoveel mogelijk informatiedagen van verschillende organisaties gegaan. De organisatie die ik uiteindelijk heb gekozen is STS highschool (student travel schools).  Zij helpen mij bijvoorbeeld met het zoeken van een gastgezin waar ik het gehele jaar blijf, de school, de vliegtickets en de NYC trip voordat ik door vlieg naar het gastgezin, etc.

Het begon met een interview. Een oud-exchange-student voerde een gesprek met mij volledig in het Engels om te kijken of ik goed genoeg de taal sprak. Ze vroeg dingen over mijn leef-stijl en mijn gewoontes binnen- en buitenshuis. Al snel daarna kreeg ik een grote envelop thuis toegestuurd met daarin nog een paar taaltesten (lees- en luistertest). De testen ging mij gemakkelijk af en zo werd ik toegelaten in het programma. Via een digitaal programma moest ik veel informatie over mezelf verzamelen. Een brief over mij geschreven door mezelf en eentje door mijn ouders, foto’s van/over mij, papieren van mijn school over mijn cijfers en wat voor soort leerling ik ben, bevestigingen van de dokter dat ik gezond ben, ik moest papieren ondertekenen, etc. Vervolgens moest ik een aantal vaccinaties halen. Dat was snel en makkelijk geregeld. De laatste prik moet ik nog in Amerika krijgen. Het laatste wat ik zelf moest regelen was het visum. Dat was een redelijk lang proces, maar is ook gelukt.

Nadat ik alles had geregeld kon het wachten op een gastgezin beginnen en is nog steeds niet geëindigd. Ze zijn nog steeds hard op zoek. Omdat ik allergisch ben voor dieren in huis is het een beetje lastig, maar ik moet het uiterlijk voor 31 augustus weten en STS geeft plaatsingsgarantie. Op dit moment weet ik alleen zeker dat ik ga, maar waarheen? Ik zou zo graag antwoord willen geven op al de vragen van mijn vrienden en familie, maar het antwoord weet ik zelf ook niet. In welke staat zal ik komen? Is het daar warm of heel koud? Kom ik op een grote school? In wat voor gastgezin kom ik? De nieuwsgierigheid is bijna niet meer uit te houden.

Nu ik klaar ben met school hier in Nederland, komt het helemaal dichtbij. Ik heb nu weken vrij, maar ik zou niet weten tot wanneer precies. STS heeft bekend gemaakt dat de vertrek datum tussen eind juli en begin september is, maar dat is een best grote periode. Ik kan nog steeds geen goede schatting maken en begin steeds zenuwachtiger te worden. Veel van mijn vrienden en familie gaan binnenkort op vakantie en ik ben bang dat ik ze dan misschien niet meer zie voordat ik vertrek. Het kan namelijk zo zijn dat ik paar dagen nadat ik te horen krijg waar ik terecht kom moet vertrekken. Dat maakt de spanning steeds groter.

Ik heb nog iets meer dan twee weken voordat de eerste paar exchange-students vertrekken, dus ik ga die tijd goed gebruiken om al dingen klaar te maken voor mijn vertrek. Echt al de koffers inpakken is nog niet mogelijk, maar ik ga wel al selecteren wat ik ga meenemen. Laatst vond ik bijvoorbeeld een boekje om vanuit het Nederlands basis Engels te leren. Dat leek mij wel leuk om mee te nemen zodat mijn gastgezin het kan gebruiken op wat Nederlandse woorden en zinnen te leren.

Zodra ik meer weet zal ik jullie gelijk op de hoogte houden via mijn blog!

 

Knuffels,

Britt

13 gedachten over “Van droom naar werkelijkheid

 • I think what you published was very logical. However, consider this, suppose you were to write
  a killer post title? I ain’t suggesting your information isn’t solid., but what if
  you added something that grabbed people’s attention? I
  mean Van droom naar werkelijkheid – Britt Beyond Borders is kinda vanilla.

  You should glance at Yahoo’s front page and note how they create article titles
  to get viewers to open the links. You might add a video or a related pic or two to
  grab people excited about everything’ve got to say.
  In my opinion, it might make your posts a little livelier.

 • Hey are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you
  require any html coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 • Many tarot card readers feel that the person asking should
  be the one that shuffles they. This charges the deck and
  is really a connection between seeker and the cards. A straightforward
  way to shuffle the cards is to get the deck face down on a table and then mix all of these
  books up. At the moment shuffle them as when they were normal playing certificates.
  There are many ways to shuffle your tarot cards and some are sophisticated.
  As you become more experienced you might need toexperiment with various card shuffling techniques.

  Young adults related to the characters and stories on Friends, given that provided a humorous catharsis for the stressful life of young adults pursuing careers, relationships, and
  figuring out their long term future. Little more could bring in men of your ’90s than Hayden Fox
  (Craig R. Nelson), a university coach who found madness of life in football.
  Coach portrayed the conflict between a man’s true love, football, and his family.

  Food clear that Hayden loved his as well as family friends, but his jock attitude always seemed to get in method.

  The first card she picked caused us both to be happy. We saw a dolphin with babies dolphin inside her.

  Yes we were both seeing a baby for Rachel – immediate really hope!
  Your first impression of a card important because
  every one of us see things differently along with the cards happen to be in a
  way like a mirror, either showing you where are generally in life or psychic readings your own could automatically be.

  Seinfeld; Elaine (Julia Louis-Dreyfus), a gregarious book editor who
  always had some dramas going on; Kramer (Michael Richards), a gangly,
  awkward character who knew no boundaries; and George (Jason Alexander), Jerry’s friend and the whiniest character on Longer.V., negotiated daily life in Chicago.
  If happen to be already a psychic, odds are you carried out many psychic
  readings from the course of your life.

  It doesn’t matter when they were paid readings reely psychic levels.
  The important thing to remember is a person gave all of.
  You must consider honestly one does give psychic readings have got at least 90% correct.

  If you sense that you predict stuff and your clients an individual that
  an individual amazing, then yes, you will claim the title master psychic coach.

 • After looking over a handful of the blog articles on your blog,
  I honestly like your technique of blogging.

  I saved it to my bookmark site list and will be checking back in the near
  future. Please check out my website too and let me know how you
  feel.

 • Hmm it seems like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m
  thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring
  blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any helpful
  hints for rookie blog writers? I’d definitely appreciate it.

 • Hi there! This post could not be written any better!
  Reading through this post reminds me of my previous room mate!

  He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him.
  Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 • May I just say what a comfort to discover a person that
  really knows what they are discussing on the
  internet. You actually understand how to bring a problem to light and
  make it important. A lot more people should read this
  and understand this side of your story. I was surprised that
  you aren’t more popular because you most certainly have the gift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *