Van droom naar werkelijkheid

Hi allemaal!

De afgelopen twee jaar kwam de vraag wat ik na de middelbare school zou willen doen vaak voor. Mijn ideeën liepen nogal uiteen. Wilde ik bij de recherche of toch liever de mode wereld in? Misschien toch een tussenjaar om te reizen? Dat leek mij wel wat, want het is altijd al mijn droom geweest om in het buitenland te wonen. Alleen het begrip reizen klonk mij te vaag. Mijn moeder kwam naar mij met het idee om voor een periode au-pair te worden in het buitenland. Ik ging gelijk googelen en kwam er al snel achter dat je daar 18 voor moet zijn. Uiteindelijk sprak ik een vrouw waarvan haar dochter een jaar naar een high school in Amerika gaat en ik was binnen no time verkocht. Uren lang heb ik sites van organisaties doorgezocht naar informatie en verhalen van andere exchange-students. Ik wist gelijk dat dit is wat ik wilde. Ik kon het gewoon niet meer uit mijn hoofd zetten.

De periode daarna ben ik naar zoveel mogelijk informatiedagen van verschillende organisaties gegaan. De organisatie die ik uiteindelijk heb gekozen is STS highschool (student travel schools).  Zij helpen mij bijvoorbeeld met het zoeken van een gastgezin waar ik het gehele jaar blijf, de school, de vliegtickets en de NYC trip voordat ik door vlieg naar het gastgezin, etc.

Het begon met een interview. Een oud-exchange-student voerde een gesprek met mij volledig in het Engels om te kijken of ik goed genoeg de taal sprak. Ze vroeg dingen over mijn leef-stijl en mijn gewoontes binnen- en buitenshuis. Al snel daarna kreeg ik een grote envelop thuis toegestuurd met daarin nog een paar taaltesten (lees- en luistertest). De testen ging mij gemakkelijk af en zo werd ik toegelaten in het programma. Via een digitaal programma moest ik veel informatie over mezelf verzamelen. Een brief over mij geschreven door mezelf en eentje door mijn ouders, foto’s van/over mij, papieren van mijn school over mijn cijfers en wat voor soort leerling ik ben, bevestigingen van de dokter dat ik gezond ben, ik moest papieren ondertekenen, etc. Vervolgens moest ik een aantal vaccinaties halen. Dat was snel en makkelijk geregeld. De laatste prik moet ik nog in Amerika krijgen. Het laatste wat ik zelf moest regelen was het visum. Dat was een redelijk lang proces, maar is ook gelukt.

Nadat ik alles had geregeld kon het wachten op een gastgezin beginnen en is nog steeds niet geëindigd. Ze zijn nog steeds hard op zoek. Omdat ik allergisch ben voor dieren in huis is het een beetje lastig, maar ik moet het uiterlijk voor 31 augustus weten en STS geeft plaatsingsgarantie. Op dit moment weet ik alleen zeker dat ik ga, maar waarheen? Ik zou zo graag antwoord willen geven op al de vragen van mijn vrienden en familie, maar het antwoord weet ik zelf ook niet. In welke staat zal ik komen? Is het daar warm of heel koud? Kom ik op een grote school? In wat voor gastgezin kom ik? De nieuwsgierigheid is bijna niet meer uit te houden.

Nu ik klaar ben met school hier in Nederland, komt het helemaal dichtbij. Ik heb nu weken vrij, maar ik zou niet weten tot wanneer precies. STS heeft bekend gemaakt dat de vertrek datum tussen eind juli en begin september is, maar dat is een best grote periode. Ik kan nog steeds geen goede schatting maken en begin steeds zenuwachtiger te worden. Veel van mijn vrienden en familie gaan binnenkort op vakantie en ik ben bang dat ik ze dan misschien niet meer zie voordat ik vertrek. Het kan namelijk zo zijn dat ik paar dagen nadat ik te horen krijg waar ik terecht kom moet vertrekken. Dat maakt de spanning steeds groter.

Ik heb nog iets meer dan twee weken voordat de eerste paar exchange-students vertrekken, dus ik ga die tijd goed gebruiken om al dingen klaar te maken voor mijn vertrek. Echt al de koffers inpakken is nog niet mogelijk, maar ik ga wel al selecteren wat ik ga meenemen. Laatst vond ik bijvoorbeeld een boekje om vanuit het Nederlands basis Engels te leren. Dat leek mij wel leuk om mee te nemen zodat mijn gastgezin het kan gebruiken op wat Nederlandse woorden en zinnen te leren.

Zodra ik meer weet zal ik jullie gelijk op de hoogte houden via mijn blog!

 

Knuffels,

Britt

21 gedachten over “Van droom naar werkelijkheid

 • Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my
  newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time
  and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your
  new updates.

 • Today, I went to the beach front with my kids. I found a
  sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.”
  She put the shell to her ear and screamed. There was
  a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back!

  LoL I know this is completely off topic but I had to
  tell someone!

 • You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something
  which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me.

  I am looking forward for your next post, I’ll try to get
  the hang of it!

 • I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the structure to your weblog.
  Is this a paid subject or did you customize it your self?

  Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to
  look a great weblog like this one today..

 • This is the perfect website for everyone who really wants
  to find out about this topic. You understand a whole lot its almost tough
  to argue with you (not that I really will need to…HaHa).
  You certainly put a brand new spin on a topic that has been written about for years.
  Great stuff, just great!

 • My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for about
  a year and am concerned about switching to another platform.

  I have heard excellent things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress posts into it?

  Any help would be greatly appreciated!

 • I don’t even understand how I ended up right here, however I assumed this submit was good.
  I don’t know who you might be but certainly you’re going
  to a famous blogger if you happen to are not already.
  Cheers!

 • Long time reader, first time commenter — so, thought I’d drop a comment..
  — and at the same time ask for a favor.

  Your wordpress site is very simplistic – hope you don’t mind me asking what theme you’re
  using? (and don’t mind if I steal it? :P)

  I just launched my small businesses site –also built in wordpress like yours– but the
  theme slows (!) the site down quite a bit.

  In case you have a minute, you can find it by searching for “royal cbd” on Google (would appreciate any feedback)

  Keep up the good work– and take care of yourself during the coronavirus scare!

  ~Justin

 • Admiring the time and energy you put into your website and detailed information you present.

  It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Great read!
  I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 • Magnificent beat ! I would like to apprentice while you
  amend your website, how could i subscribe for a blog web
  site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny
  bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 • Thank you for some other informative site. Where else may I get that type of info written in such an ideal approach?
  I’ve a challenge that I am simply now running on, and I have been on the glance out for
  such info.

 • Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your
  web site, how can i subscribe for a blog website? The account aided me
  a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 • You’re so interesting! I don’t believe I’ve read a single thing like that before.
  So great to find somebody with a few original thoughts on this subject matter.
  Seriously.. thanks for starting this up. This web site is one thing that is required on the
  internet, someone with some originality!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *